Meniu


→ Acasa
→ Despre
→ Articole
→ Informatii
→ Stiri
→ Portofoliu
→ Contact


Rezumate


Pe fondul stresului provocat de problemele la serviciu sau de anumite suferinte emotionale, tot mai multi oameni isi cauta fericirea in frigider. Indiferent ca vorbim despre o munca epuizanta, teama de singuratate sau neintelegeri cu cei dragi, foarte multe persoane dezvolta acelasi obicei nesanatos de a infuleca intr-una.In special femeile se plang de neputinta de a se opri din mancat. Se ingrasa, ceea ce nu face decat sa le sporeasca starea de stres. Cum isi pot pune totusi stomacul la respect? Simplu!.....

Informatii generale

Pe fondul stresului provocat de problemele la serviciu sau de anumite suferinte emotionale, tot mai multi oameni isi cauta fericirea in frigider. Indiferent ca vorbim despre o munca epuizanta, teama de singuratate sau neintelegeri cu cei dragi, foarte multe persoane dezvolta acelasi obicei nesanatos de a infuleca intr-una.In special femeile se plang de neputinta de a se opri din mancat. Se ingrasa, ceea ce nu face decat sa le sporeasca starea de stres. Cum isi pot pune totusi stomacul la respect? Simplu!

Farfurii mai mici. Este primul pas in lupta cu poftele. Important este sa pacalim mintea. Punem portii normale de mancare in farfurii mici. Aceste portii obisnuite par dintr-o data mai mari, intr-o farfurie micuta. Astfel, creierul este convins ca va manca pe saturate, iar senzatia de satietate se va instala la sfarsitul mesei.G uma de mestecat. Iata o solutie impotriva nevoii de a rontai vesnic cate ceva. De plictiseala, de nervi sau de nerabdare, multe persoane obisnuiesc sa manance intre mese. Cipsuri, sticksuri, biscuiti, prajituri, sandvisuri - toate sunt numai bune de a fi consumate intre mesele zilei. Evident, aceste mici rasfaturi se intorc impotriva noastra, prin cresterea in greutate. Dar lucrurile pot fi solutionate cu ajutorul gumei de mestecat. Poti rontai la ea ore in sir si nu se transforma in kilograme.

Ritmul in care mancam. Cu cat foamea (sau pofta) este mai mare, cu atat ritmul de inghitire a mancarii este mai rapid. Total nesanatos! Senzatia de satietate nu se instaleaza niciodata imediat, ci la catva timp dupa ce am terminat masa. Asta inseamna ca mancand foarte repede nu facem decat sa inghitim si mai multa mancare. Se recomanda ca hrana sa fie consumata intr-un ritm cat mai lent, eventual chiar putem pune furculita jos din mana intre doua inghitituri. Mancare bine mestecata. Acest detaliu este legat de cel de sus. Cei care mananca foarte repede, de regula, nu prea apuca sa mestece mancarea. Acest lucru duce nu doar la ingrasare, ci si la ingreunarea digestiei. Mancarea nemestecata foarte bine cere timp si resurse pentru a fi digerata asa cum trebuie in stomac. Masa luata in fata televizorului. O astfel de situatie este NErecomandata pentru ca in loc sa ne concentram la ce mancam si cat mancam, toata atentia se indreapta spre imaginile de la televizor. Asa ca mancam mai mult. In timp, ajungem sa nu mai putem face distinctie intre cele doua activitati, ci sa le combinam. De fiecare data cand ne uitam la televizor vom simti nevoia sa mancam. Solutia: fara televizor pe timpul mesei.

Cat mai putine feluri de mancare. Cu cat avem inaintea ochilor mai multe feluri de mancare, cu atat vom manca mai mult. Cand mancarea de pe masa este foarte variata, omul tinde sa guste nu de foame, ci de pofta. Astfel ca nu se opreste din mestecat cand si-a satisfacut foamea, ci abia cand si-a satisfacut curiozitatea. Putina lume stie ca stomacul omului este de marimea pumnului. Asadar el se satura foarte repede si cu portii normale. Pentru poftele noastre nu el este de vina, ci creierul fiecaruia dintre noi.